21 august, 2021

Min nye yndlingscontroller: Xbox Elite 2

Min nye yndlingscontroller: Xbox Elite 2
Controlleren har brugsspor, men er i fin stand

For et par måneder siden faldt jeg over en Xbox Elite 2 controller på FB Marketplace, til en - forholdsvis - god pris  (jeg gav 400 og tror den har kostet omkring 1.600 fra ny, inklusiv den dongle der er nødvendig for at bruge den på PC).

Den blev afleveret hos min svigerinde, men nu har jeg fået den og jeg er rigtig vild med den!

Bedre bygget end alternativerne?

Jeg har kun brugt den i et par timer, men materialerne den er bygget af, er de bedste jeg har oplevet.

Gummiet på de analoge sticks minder meget om det på andre controllers og det samme gør knapperne, men selve kroppen på controlleren og d-pad synes jeg virker bedre.

Jeg har ikke meget erfaring med Xbox Series X-controlleren og har slet ikke prøvet PS5, som også skulle være rigtig god, men jeg synes i hvert fald at den er 400kr værd, alene på baggrund af byggelvaliteten.

Og så er der alle mulighederne for at tweake og  alt liret.

Controller, case og accessories er holdt i pusher-sort og metalgrå, for tilføjet elite-effekt.

Bedre triggers

Noget særligt ved controlleren er at man kan indstille hvor langt de to triggers skal rejse, når man trykker dem ind. Jeg er rigtig glad for skydespil og her er det fedt at man ikke skal mase den hele vejen ind, for at pløkke.

I bilspil, som jeg ikke dyrker for tiden, vil det derimod være bedre at have den indstillet på max længde, så det mærkes mere som en speeder.

Der er også mulighed for at montere 'paddles' (hedder det måske) på undersiden af dimsen, men det har jeg ikke eksperimenteret med endnu.

Accessories og use case

Controlleren kommer med en hardcase, der ligesom resten er rigtig god. I casen er der en klods til trådløs opladning og usb-kablet kan trækkes ind gennem casen til klodsen, så controlleren kan ligge derinde og oplade. Det er ret gennemtænkt.

Controlleren i sin case med ekstraudstyr.

Opladeklodsen sidder magnetisk fast i casen og kan også flyttes ud på bordet,  hvis man ikke er den mobile type. Klodsen har vægtlodder i sig (tror jeg), så den ligger fint stabilt på bordet.

I casen er der også en alternativ d-pad, padlerne og thumbsticks med en anden tekstur end de, der er standard.

Alt i alt er det en virkelig fed pakke. Er den 1.600+ værd? Måske hvis du gamer rigtig meget eller svømmer i penge, men ellers er det virkelig meget for en controller, når de almindelige controllers jo på ingen måde er dårlige. Mit råd er st kigge efter en brugt, ligesom jeg gjorde :).

Jeg kommer primært til at bruge den på PC og måske også på min MiSTer, når jeg skal noget andet end skydespil eller arkadespil. Og så vil den nok være oplagt hvis jeg får sat streaming-setuppet op på et tidspunkt.