31 marts, 2022

The Webening 2: CV-kvaler

Mit nye digitale CV
Mit nye digitale CV

Som nyslået jobsøgende har jeg også lavet et CV og ledte længe efter software, der kunne lave PDF og samtidig generere html, så jeg kunne have det online.

Jeg endte med JSON Resume, hvor idéen er at CV'et genereres ud fra en .json-fil, med de relevante informationer og tekst. Derefter kan man vælge mellem forskellige temaer og eksportere til PDF, flad html m.m.

Toppen af json-filen til mit standard cv

Den idé er lige hvad jeg ledte efter, men: JSON Resume er noget totalt rod, som jeg bestemt ikke anbefaler! Det er udpræget halvfærdigt og svært at finde hoved og hale i. Jeg kunne dog ikke finde et bedre alternativ, så jeg har tvunget det til at gøre som jeg vil via en masse trial and error 😬

Nemt at lave variationer

Det smarte er nu, at jeg rigtig nemt kan lave variationer af mit CV til eventuelle kommende arbejdsgivere, eller når jeg vil opdatere det, der ligger online.

Hvis det er til regulær jobsøgning kopierer jeg bare mit standard CV, retter teksten til, og navngiver filen med dato og hvor den er sendt hen, fx. 20220331_PET.json. Så kan jeg eksportere som PDF og sende afsted.

Fordelen ved denne model frem for en Word-skabelon er, at jeg nemt kan skifte tema og bedre kan eksportere som html. Men det krævede en del mere arbejde up front, så om det "var det værd" ved jeg faktisk ikke.

Men jeg bliver lidt glad (for mig selv), når det lykkes at få sådan noget op at køre, så det tæller vel også lidt!?