Bruger

Sidst opdateret: 20. august 2021

Jeg nørder en del ud med min computerhardware, skrivebordssetup, mus og tastaturer, som bloggen her og min YouTube-kanal beviser med al ønskelig tydelighed.

Siden her vil jeg prøve at holde opdateret med de ting jeg bruger på daglig eller ugentlig basis.

Indtil videre er det fokuseret omkring mit arbejde/fritids-computersetup og er altså retrospilfrit område.

Hvor længe kan jeg mon holde det retrofrit?

Daily driver

Jeg arbejder og aftensurfer fra min laptop, en 15" MacBook Pro fra 2018 med i7-processor og 16GB RAM.

Jeg har aldrig været særligt glad for den og har haft den indsendt, på grund af problemer med tastaturet et par gange siden jeg fik den.

Men skærmen er lækker, højttalerne er gode og den er meget hurtigere end den jeg kom fra (en MacBook Pro 2012 og en moddet Mac Pro fra 2009).

Jeg nyder dog alt for sjældent godt af den gode skærm og højttalerne, da den som regel er docket på...

Mit skrivebord

Selve bordet er en gammel bordplade i lyst træ jeg fik foræret omkring 2013. I 2020 sleb jeg den ned og gav den olie efter et uheld, hvor jeg fik en kæmpe splint i låret, da jeg drejede på kontorstolen. Bordbenene er fra Silvan.

Mere interessant end selve bordet er selvfølgelig dimserne på det. Jeg har forsøgt at holde det så minimalistisk jeg kunne, uden at jeg for alvor må undvære noget.

Skærmen jeg har valgt er en Acer XV273K med 4K og 120hz. Jeg fandt frem til den fordi jeg læste en rigtig god artikel om de bedste monitors til Macs. Jeg er rigtig glad for den, men menuerne i den er irriterende og langsomme og så har farverne tættest mod bunden et lille skær, hvis man kigger rigtig godt efter.

Skærmen er vægmonteret på en Ergotron LX-arm, som jeg er rigtig glad for.

Til højre for skærmen står min MacBook og diverse hardware der er sluttet til den. Laptoppen er docket i en Brydge Vertical Dock og det er der en ganske bestemt årsag til: Det var den eneste måde at udnytte min skærms 4K 120hz egenskaber uden at skulle koble flere kabler til computeren på samme tid. Fra docken går et thunderbolt -> DisplayPort kabel 1.4 til skærmen og et andet thunderbolt kabel går til min CalDigit TS3 Plus.

Det havde været fedt at kunne køre det hele gennem TS3 Plus-hubben, men den kan ikke udsende et godt nok billedsignal, så nu er det her løsningen - dyrt, men til gengæld har jeg fået det lige som jeg vil have det.

Jeg er tilfreds med både dock og hub, men synes jeg begynder at se lidt brugsspor på min laptop, efter at have docket/afdocket i noget tid.

Under skrivebordet er mit lydkort monteret. Det er et gammelt Scarlett 2i4 fra Focusrite, som leverer helt som det skal. Mikrofonen jeg bruger er en Heil PR 40 (ja, mærket hedder virkelig Heil..), som jeg har haft siden Rocket Cast-dagene.

Og under skrivebordet står...

Min PC

Ha, den er virkelig ikke noget særligt. Det er en ældre i5 med 8GB RAM og et RX580 8GB grafikkort.

Jeg købte den brugt og har aldrig haft problemer med den (bortset fra at den i starten lugtede af Axe deodorant). Den har to formål: At være spillecomputer og agere lager for alle mine data.

Jeg har en rutine hvor jeg offloader det meste fra min laptop til PCen og arkiverer det. Så tager jeg backups på harddiske, hvor den ene ligger i skuffen og den anden på arbejdet.

Til PC gaming har jeg købt en Xbox Elite 2 controller på dba og den er vanvittig på flere områder. Byggekvaliteten er top notch, der er mulighed for at tweake indstillinger på sticks og triggers på rigtig mange forskellige måder og dens accessories er også virkelig lækre. Den kan oplade i en medfølgende hardcase, eller ligge på en lille trådløs opladeklods på bordet. Jeg har lidt af en controller-besættelse og den her er kronen på værket (men de andre har selvfølgelig også deres plads - især til retrospil).

Grafikkortet er sluttet til skærmens anden DisplayPort-port og mus og tastatur er sluttet til gennem en USB hub. Det betyder at min PC og min Mac kan deles om...

Mus og tastatur

Min mus er en Logitech G Pro X Superlight. Jeg planlægger at prøve nogle andre switches i den, men indtil videre er den helt stock.

Mit tastatur skifter jævnligt, men i skrivende stund er det et Ryloo Studio "Hello" M0110, som er en gentænkning af et klassisk Macintosh-tastatur.

Det er selvfølgelig hjemmesamlet og er hvidt med messing-plate og Gateron Black Ink-switches. Keycaps er GMK 9009.

Det var de væsentligste ting i mit hjemmesetup. Ved næste opdatering kan jeg måske tilføje det vigtigste software jeg bruger.