Retrohjørnet

Retrohjørnet

I sommeren 2021 fik jeg endelig realiseret en årelang drøm: at have et ordentligt setup til retrospil på det lille hjemmekontor.

Hjørnet er i skrivende stund langt fra færdigt, men det er i høj grad brugbart og en del af "udsmykningen" er da også på plads med snowboardet, Wipeout-plakaten og glasbordet.

Jeg er født i 1980 og de spil jeg har dyrker mest er fra 90erne. Jeg er vild med skydespil og andre arkadespil - og selvfølgelig Amiga!

Den tekniske del af mit hjørne består af...

Skærme

Den primære skærm er mit B&O Beovision 1 TV længst til højre. Jeg fik det af en flink dame via dba, uden beregning og med den originale manual og alting. At få inputs indstillet rigtigt og drejet skærmens indstillinger ind er noget af en mundfuld, men jeg er nogenlunde på plads med det nu.

Det andet TV er et B&O MX4200, som jeg bruger til vertikale skydespil som fx. 1942-serien, Dodonpachi og den slags. Det er ikke lige så godt som det andet og jeg overvejer om jeg skal skifte det ud med en LCD-skærm, selv om jeg elsker billedrørsskærmene.

"Computere"

Jeg har en Dreamcast og en MiSTer sluttet til fjernsynene. Lige nu er Dreamcasten godt nok skildt af, så den får ikke noget spiltid, hvilket er virkelig sørgeligt.

Men MiSTeren er et fantastisk stykke hardware, der kan spille spil fra en lang række gamle konsoller og computere på en virkelig overbevisende måde. Hvis du vil vide mere om den kan du se videoen her:

Det er en af mine første YouTube-videoer og jeg ville virkelig gerne lave den om, men det må vente. Der er sket virkelig meget med MiSTer-projektet siden jeg lavede videoen og den bliver bedre for hver dag der går.

Mini arkademaskine

Længst til venstre er min moddede iCade mini arkademaskine. Den er også drevet af en MiSTer og skærmen er et iPad 3 display med et særligt driver board, der sørger for lav skærmlag.

Jeg har også lavet en lille video om iPad-skærmen.

Knapperne og sticket er skiftet ud med Sanwa-dele, som er bedre end dem der sad i den lille arkademaskine fra fabrikken.

Den er super sjov og noget nemmere at have med end en CRT-skærm og en kæmpe...

Arkadestick

Jeg har selv bygget kassen til min arkadestick, som også har Sanwa-dele i sig. Controllerboardet er et Brook PS4+ Audio Fighting Board, der virker til PS4, PS3, PC og MiSTer (og sikkert også Raspberry Pi mv.).

Det er min anden hjemmebyggede stick og den fungerer rigtig fint til de gamle arkadespil og Tekken på PC'en.

Jeg er pt. i gang med at teste forskellige ældre LCD-modeller fra Dell og når jeg er færdig med det kan det være jeg opdaterer siden med mine resultater - og måske fylder lidt mere om mit setup på også.