9 januar, 2023

Nyt år, ny blogopsætning og farver på hjemmesiden

Jeg er kommet ind i 2023 med frisk mod på at blogge.

Nyt år, ny blogopsætning og farver på hjemmesiden

Det er nytårsforsætterne og de gode intentioners årstid og noget af det jeg gerne vil gøre mere i 2023 er at skrive på bloggen her. Om stort og småt og selvfølgelig primært om hvordan det går med mine techprojekter.

Jeg har i et stykke tid været utilfreds med hvor få farver der var på esbenh.dk så det var det første jeg gav en tur (den 1/1-2023, simpelthen).

Jeg har tidligere blogget om LittleLink som jeg bruger til den lille listeside, som så ret spartansk ud. Så jeg søgte lidt og fandt LittleLink Custom Themes som er en videreudviklet udgave baseret på php. Jeg vil gerne være fri for at skulle vedligeholde php, så jeg nøjedes med at tage CSS og lavede en baggrund og nu ligner min linkside en fersken 🍑

Det var dog det mindste af det hele. Jeg ville også gerne give nærværende blog en omgang forbedringer, så det gjorde jeg. Det krævede nogle ændringer i Ghost-temaet, hvilket jeg lærte en del af og nu har jeg bl.a. implementeret følgende forbedringer

  • Dansk tekst på på næste/forrige side og lignende
  • En forside der kun viser mine "featured posts" (sådan nogle som den her)
  • En "bogmærker"-side der viser de af mine Pinboard-bogmærker jeg udvælger, samt den tekst jeg har skrevet til den på Pinboard. En ret fed automatisering, synes jeg.

Det er også lykkedes mig at lave en integration mellem Ghost, som er mit blog CMS og Obsidian som er mit notesystem og (på en god dag) PKM-system. Det viste sig at blive det nemmeste af alt, da jeg blot skulle aktivere en plugin i Obsidian. På den måde kan jeg have en lokal (og lokalt søgbar) version af alle mine blog posts på min computer og så udgive på bloggen her med et enkelt klik. Not bad! Du kan se en video om det her.

Så velkommen tilbage til mig selv - og til dig der (måske) læser med, her er en forsinket nytårsskål på mange flere blogindlæg i 2023 🥂 🎆