30 marts, 2022

The Webening 1: ny personlig landing page

Min nye personlige landing page
Min nye personlige landing page

Jeg bruger noget af min fritstillingsperiode fra DR til at lave genbesøge mine personlige hjemmesider og det lille webserver-setup jeg har kørende på en Raspberry Pi derhjemme.

Det vil jeg skrive nogle blogindlæg om og her er det første, der handler om hovedsiden/landingssiden https://esbenh.dk.

Jeg har lavet esbenh.dk til en af de sider, der er en liste med links til sociale medie-profiler og andre sider, som har hver deres formål - for eksempel nærværende blog.

Tidligere viderestillede esbenh.dk til moniker.dk, hvor der stod lidt om mine forskellige aktiveter og en lille intro. Sådan lidt cv-agtigt (nu har jeg en anden cv-løsning, men det er en historie til et andet blogindlæg).

Den gamle esbenh.dk

Der var sådan set ikke noget i vejen med den løsning, men jeg synes alligevel at det nye her er lidt mere fleksibelt.

Der findes forskellige services hvor man kan få sådan en side, men jeg endte med LittleLink, som helt gratis og rigtig nem at bruge.

For basic?

LittleLink fungerer sådan, at du henter en mappe med filer ned fra skaberens Github-side, ændrer i html-filerne, så det passer til dit behov og lægger det op på din server. Rimelig old school, men ret fint til så enkel en side.

Ud over det overordnede design/CSS medfølger diverse ikoner til populære webservices og sociale medier og mere skal der jo egentlig ikke til, for at lave sådan en side.

Meeeen det kunne godt se lidt mere tjekket ud, da det virker ret nøgent, som det er nu - hvilket selvfølgelig kan være en pointe i sig selv, da det jo peger videre på det egentligt "indhold"  🤷‍♂️

Måske prøver jeg at ændre i det på et tidspunkt, men lige nu er det velfungerende og overskueligt, så måske lader jeg det bare være sådan.